Techniek

Technieken

Acupunctuur is een onderdeel binnen de Chinese geneeskunde. Het wordt voor diverse doeleinden toegepast. Wanneer de energie van het lichaam goed stroomt, dan is er geen pijn of ongemak. In een acupunctuurbehandeling wordt door middel van het plaatsen van dunne naalden, de energie weer in de juiste richting bewogen. In de gekozen acupunctuurpunten worden hele dunne naalden geplaatst. Dit zorgt ervoor dat de energie weer in de juiste richting gaan stromen. Het zorgt ervoor dat bepaalde gebieden toegankelijker worden om zo een nog beter resultaat met massage te behalen. Ik pas klassieke acupunctuur of de Dr. Tan methode toe. Voor de diverse behandelmogelijkheden verwijs ik graag door naar het indicatieoverzicht.

Bindweefsel massage wordt toegepast op de bindweefsellaag van het lichaam, dit is de laag die zich tussen de spieren en de huid bevindt. Bindweefselmassage is een reflexzonemassage, hierbij gaat men ervan uit dat er zich op het lichaam zones bevinden die in verbinding staan met alle klieren, organen en andere lichaamsdelen. Door deze zones te stimuleren, wordt ook het orgaan gestimuleerd en heeft daardoor een diepere werking op het lichaam. Zo’n prikkel wordt gegeven door middel van verschillende manuele massagetechnieken.

Cupping massage is een zeer diepgaande massagetechniek om hardnekkige plaatselijke pijn- en energieverstoringen te behandelen. Er wordt gewerkt met het Bellabaci Massage Systeem. In mijn praktijk werk ik met de body- en facial cups van Bellabaci. Cuppingmassage kan ingezet worden als een ontspanningsmassage, een klachtbehandeling en pijnverlichtende massage. Dit geldt dus voor het lichaam als ook het gezicht. Ook als ondersteuning van anti-cellulitis, is deze vorm van massage goed in te zetten. Gifstoffen in spieren en gewrichten worden niet altijd even makkelijk door het lichaam afgebroken wat kan zorgen voor ongemakken. Bij een Detox-cupping massage worden gifstoffen aan het huidoppervlak gebracht en de doorbloeding in spieren en weefsels sterk verbeterd. Daardoor kan het lichaam de toxines veel eenvoudiger afvoeren en voel je je na de massage mentaal en fysiek een stuk fitter.

Diepte massage is een bijzondere vorm van massage waarbij de spierspanningen in het lichaam manueel losgemaakt worden. Pijn- klachten of bewegingsbeperkingen verminderen of verdwijnen en er ontstaat een nieuw gevoel van bewegingsvrijheid. Deze techniek heeft verschillende effecten op het lichaam. Door de intense wrijving op de huid wordt de lymfecirculatie en de doorstroming van het bloed in de aders gestimuleerd. Orgaanfuncties gaan beter werken door de prikkel die wordt gegeven. Wanneer een spiergroep vastzit of iemand voelt spanningen in nek, schouders en/of rug kan een stevige dieptemassage de spierblokkades op een zeer efficiĆ«nte manier losmaken. Dieptemassage is de ideale manier om chronische of acute bewegingsbeperking te verminderen en pijnklachten te verlichten.

Energetische massage is een zachte wijze van behandelen, waarbij de gebieden waar energie (Qi) stagneert in beweging  wordt gebracht waardoor de energie weer kan gaan stromen. Er worden intern weer diverse verbindingen gemaakt waardoor het lichaam al snel tot rust komt. Er ontstaat ruimte voor jezelf. Deze massagetechniek heeft veelal een diepe nawerking en is geschikt voor alle leeftijden. Energetische massage kan bij een groot scala aan indicaties toegepast worden doordat het een hele subtiele en zachte manier van masseren is. Deze massagetechniek is goed te combineren met de andere technieken.

Klassieke massage is waarschijnlijk de oudste massagevorm die we kennen. De gebruikte technieken worden al sinds de oudheid gebruikt. Vandaar dat de massagevorm met deze technieken, klassieke massage wordt genoemd. Een klassieke ontspanningsmassage is gericht op de totale ontspanning van lichaam en geest. Een goede massage is het onderhoud van een gezond lichaam. Door de technieken van de klassieke massage wordt de doorbloeding gestimuleerd. Hierdoor worden de afvalstoffen versneld afgevoerd, waardoor de pijn in overbelaste spieren afneemt. Deze massage verbetert het immuunsysteem en helpt vermoeidheid, slapeloosheid en stress te verminderen.

Shiatsu massage is een manuele therapie die bestaat uit het toepassen van druk met duimen, vingers en handpalmen op specifieke punten op het lichaam. Druktoepassing op deze punten stimuleert de huid en verlicht spierstijfheid. Een shiatsu massage reguleert eveneens het zenuwstelsel, bevordert de spijsvertering en stimuleert de bloed- en lymfecirculatie. Deze behandelmethode is laagdrempelig en zeer geschikt voor alle leeftijden, aangezien er op de kleding en zonder olie gewerkt wordt.

 

Print Friendly, PDF & Email