Praktijk

Praktijk

Welkom op de website van Moika, praktijk voor acupunctuur. Mijn praktijk is ontstaan vanuit betrokkenheid, interesse en zorg naar de ander. Ieder mens is uniek en heeft zijn eigen verhaal. Ieder mens reageert ook anders op een behandeling. Dat vraagt dus om een unieke en persoonlijke benadering.

Praktijk Moika richt zicht tijdens de acupunctuur behandelingen op pijnverlichting, ontspanning, klacht en preventie. Ik houd van een integrale aanpak, waarbij ik ook oog heb voor het mentale aspect.

Wie ben ik?

Mijn naam is Monika Knispel. In 1993 besloot ik om een cursus Reiki I te gaan volgen. Met regelmaat masseerde ik familie en vrienden als ze hoofdpijn of nekklachten hadden in combinatie met Reiki. Door de leuke en positieve reacties werd mijn passie aangewakkerd.

Het intrigeerde mij hoe verschillend spieren kunnen reageren en vooral welke signalen geeft het lichaam en wat heeft het lichaam en de geest nodig om in balans te komen?

De behoefte om mij te verdiepen in massage werd steeds groter. In 1998 heb ik mijn cursus Klassieke massage succesvol afgerond. In de afgelopen jaren heb ik diverse cursussen gevolgd om mijn kennis te vergroten. Toen ik begon met masseren merkte ik dat cliƫnten tijdens de massagebehandeling emotioneel konden worden. Om mijn cliƫnten hierbij te kunnen ondersteunen heb ik een opleiding Psychologie gevolgd.

Omdat de behoefte bleef aan verdere specialisatie ben ik de opleiding Klassieke Acupunctuur in 2017 gaan volgen. Deze heb ik in 2021 succesvol afgerond. Tijdens de opleiding kwam ik in contact met de Balansmethode van dr. Tan. Deze nascholingen heb ik gevolgd bij docent Kris Oosting.

Mijn interesse gaat ook uit naar acupunctuur en gynaecologische klachten. Met veel belangstelling heb ik de diverse nascholingen van docente Martine Cornelissen gevolgd. Het voelt goed om iets te kunnen betekenen voor vrouwen die last hebben van menstruele verstoringen, infertiliteit, overgangsklachten en TCM begeleiding bij borstkanker.

Print Friendly, PDF & Email