Reacties van cliënten

Reviews

18-07-2023
Zwangerschapswens
Carlijn, 34 jaar

Via de praktijk fysiotherapie en chiropractie Nijmegen ben ik terecht gekomen bij Moika, praktijk voor acupunctuur. Monika is een vriendelijk en enthousiaste dame die met passie en overgave acupunctuur beoefent en uitvoert. Met dit enthousiasme en deze overgave stort zij zich in elk traject wat zij doorloopt. Ik ben bij Monika gestart om te kijken of acupunctuur mij zou kunnen helpen in het proces met zwanger raken. Samen hebben wij in dit traject gekeken naar hoe mijn menstruaties tot op heden verliepen. Na een tijdje gestopt te zijn met de pil leek mijn menstruatie maar niet echt goed op gang te komen. Iets wat aardig wat onzekerheid en frustratie bij mij opriep.

Wat ik tijdens het intake gesprek prettig vond is dat Monika de tijd nam om alles goed door te spreken. Ze stelt allerlei vragen over zaken waar je soms zelf niet eens bij stil staat. Ze geeft je in dit gesprek de ruimte tot nadenken en een gevoel dat er geen foute antwoorden zijn. Ook geeft ze je al informatie mee, zoveel ze kan delen. Na deze intake is zij aan de slag gegaan met mijn casus en heeft zij een behandelplan uitgewerkt. Tijdens alle keren dat ik bij haar ben geweest keek zij kritisch naar alles wat wel of niet veranderd was. In totaal ben ik 11 keer bij haar geweest.

Na de 1e keer prikken, leek mijn lichaam ontzettend goed te reageren en een mooie ongesteldheid te doorlopen. Beiden waren we hierover enorm enthousiast. Toch bleek dat wat voorbarig, de 2e menstruatie in het traject leek juist weer op voorheen. Dat riep meteen weer wat onzekerheid op. Toch nam Monika die weg en was ze overtuigd dat als het 1x goed verloopt, het vaker kan. Ze ging kijken waar ze de acupunctuur kon aanpassen om mijn proces zo goed mogelijk te ondersteunen. En zo zijn we blijven prikken en is mijn menstruatie beetje bij beetje beter geworden, niet meer zoals ik vroeger was gewend maar het verliep wel soepeler. Na een paar maanden had ik het geluk om met Monika te kunnen delen dat ik zwanger ben.

Het mooie aan acupunctuur is dat je kan werken op zowel lange termijn, als op korte termijn. Zo heeft Monika mij ook behandeld op klachten die ik tijdens een menstruatie had en dat hielp enorm. Ik zou acupunctuur enorm aanraden omdat het je helpt inzichten te geven in je lichaam. Bij mij weer vertrouwen te krijgen in het eigen kunnen van mijn lichaam en ik ben van mening dat alle beetjes kunnen helpen bij een gezonde staat van jouw gezondheid van jouw lichaam.

En waarom dan naar Monika?! Omdat zij iemand is die haar werk serieus neemt, die niet opgeeft en altijd zal blijven zoeken naar een passende oplossing die aangepast en toegespitst is op jou. Omdat zij vertrouwen blijft houden wanneer je het zelf niet meer hebt en je altijd een welkom en gevoel van thuis geeft.

02-03-2023
Menopauze, opvliegers

Jacqueline, 57 jaar

Ik kwam bij Monika terecht voor mijn overgangsklachten. Mijn man en dochter komen al enige tijd bij Monika en die ervaren de behandeling massage i.c.m. acupunctuur erg prettig bij hun klachten.

Ik was de vele opvliegers zat, had er ca. 15 op de dag en 5 per nacht en wilde de gok met acupunctuur wel maken. Ik wil liever geen hormoonpil slikken voor lange tijd en starten met acupunctuur leek mij een goede oplossing. Eerst een goed intakegesprek met Monika gehad waarbij ook mijn eetpatroon werd besproken.

Afgesproken was de eerste 3 behandelingen elke week te doen en daarna 1x per 2 weken mits nog nodig.

Na de 1e behandeling merkte ik al een verschil en de opvliegers overdag waren er geen 15 meer maar 5. In de nacht ook van 5 naar 1 soms 2. Ook gestart met het nieuwe eetadvies.  Na de 3e behandeling was dit nog steeds maar het moest toch wel minder worden volgens Monika. Nogmaals samen mijn eetpatroon doorgenomen en toen kwam ter sprake dat ik wel veel te heet eet en drink. Advies was om het hete eten en drinken toch iets te laten afkoelen en dan pas te nemen.

Dit heeft geholpen want na de 4e behandeling had ik na 3 dagen helemaal geen opvliegers meer. Nog een laatste 5e behandeling gehad en nu hopen dat de opvliegers wegblijven in combinatie met mijn nieuwe eetpatroon. Het is nu al 5 weken genieten zonder opvliegers. Ik ben erg blij dat ik bij Monika deze behandelingen heb gehad en geen hormoonpil hoef te slikken voor mijn overgangsklachten.

Ik raad het iedereen aan om acupunctuur te overwegen vooral bij opvliegers.

Bedankt Monika voor je goede advies, deskundigheid en prettige behandelingen.

20-01-2023
Onregelmatige cyclus

Maud, 32 jaar

Na de geboorte van mijn dochter, in 2019, kwam ik bij Monika terecht. Het vertrouwen in mijn lijf was weg. In de behandelingen pakte Monika de oorzaak aan en niet alleen het gevolg.

Door haar warmte en de veilige sfeer die ze creëert kun je je echt overgeven aan de cupping massage en de acupunctuur. Zij heeft mij weer in mijn eigen lijf leren vertrouwen. Ik had veel hoofdpijn, dat vanuit mijn nek kwam. Ik zit veel in mijn hoofd en ook daar wist Monika rust in te krijgen. Al sinds mijn eerste menstruatie is mijn cyclus onregelmatig. Na mijn bevalling ben ik maandelijks bij Monika geweest om oa. dit te reguleren. Dankzij deze behandelingen werd mijn cyclus steeds regelmatiger en minder heftig.

Monika is een ontzettend lief, meedenkend, warm, open, enthousiast en zeer kundig mooi mens. Ze kent mijn lijf soms beter dan ik maar ik ben haar zeer dankbaar voor haar tijd, enthousiasme en ‘geniet’ nog steeds van de behandelingen.

23-11-2022
Rug-, schouder- en nekklachten

Nathalie, 51 jaar

Al langere tijd kom ik bij Monika ivm lage rugklachten, schouderklachten en nekklachten. En sinds enige tijd ook met andere klachten, zoals pijnlijke duimen door artrose. Waar ik me iedere keer weer over verwonder is hoe makkelijk Monika mijn verhaal vertaalt naar “waar de pijn zit”, iedere keer opnieuw vindt ze feilloos de meest pijnlijke plek.

Ook nu in combinatie met acupunctuur vertaalt ze mijn klachten naar de plek waar ze gaat prikken. En hoe mooi / fijn / wonderlijk dat ik meteen verschil kan merken tijdens / na het prikken. Pijnloos is de behandeling meestal niet, heb het er graag voor over met de resultaten die het geeft! Dank voor de vakvrouw die je bent.

23-11-2022
Rug-, schouder- en nekklachten

Linda, 50 jaar

Ik kom al langer bij Monika voor cuppingmassage voor spanningsklachten in nek, schouders en rug. Ik heb haar leren kennen als heel integer, deskundig en professioneel en het is erg leuk om te zien dat ze net zo staat te genieten van het resultaat als ik.

Toen haar aanbod uitsluitend acupunctuur met massage werd, wilde ik graag blijven, ondanks mijn angst voor naalden. Ze gaf me vertrouwen, respect en duidelijke begeleiding om dit in stapjes aan te gaan. Ik ben heel dankbaar dat ik dit met haar heb kunnen overwinnen. Daarnaast stond ik verbaasd wat de toevoeging van acupunctuur aan massage voor mij en mijn lichaam doet. Voor mijn nek en schouders, maar ook een zweepslag werd pijnvrij, het weefsel soepeler en de circulatie verbeterde goed door deze behandeling! Ik kijk weer uit naar onze volgende afspraak.

20-11-2022
Spanningsklachten

Silvia, 54 jaar

Omdat ik last had van spanningsklachten, ben ik in behandeling gegaan bij Monika. Door middel van het toepassen van diverse massagetechnieken heeft ze veel voor mij kunnen betekenen. Behalve dat de klachten afnamen, kwam ik ook beter in mijn vel te zitten. Het is heel bijzonder om samen met Monika te kunnen werken aan mijn lichamelijke klachten en hun oorzaak. Ik heb nog nooit meegemaakt dat iemand klachten in mijn lijf tot de kern kan benoemen. Hierdoor kan ik na een behandeling weer verder werken aan de dingen die naar boven zijn gekomen en beter voor mezelf zorgen.

Deze week heb ik bij Monika mijn eerste acupunctuur behandeling gehad in combinatie met cuppingmassage. Voor mij extra bijzonder omdat ik erg bang ben voor naalden, maar bij Monika durfde ik dit aan. En wat een ervaring! Door de rustige begeleiding van Monika ging het heel erg goed. De pijn in mijn onderrug was meteen minder. En de dag erna was de pijn er nog wel maar veel korter en minder heftig dan voor de behandeling.

Het bijzondere aan Monika is dat ze heel respectvol en liefdevol met je omgaat. Omdat ze een veilige omgeving biedt, durf ik ook te praten over de dingen die schuilgaan onder de lichamelijke klachten. Monika biedt hiervoor een opening door te benoemen wat ze in mijn lijf voelt en laat aan mij hoeveel ik hierover kwijt wil. Zo hebben we al heel wat vooruitgang geboekt. Ik ben echt heel blij met Monika!

3-11-2022
Hoofdpijn

Lucas, 30 jaar

Vanwege mijn drukke en vaak stressvolle baan als zelfstandige zonder personeel ervaar ik al meerdere jaren nek- en rugklachten. Deze klachten gaan ook gepaard met spierspanningshoofdpijn. Na veel in mijn omgeving te hebben geïnformeerd kwam ik telkens uit bij Monika. Eerste indruk; vriendelijk, enthousiast en professioneel in haar bejegening naar de cliënt. Haar behandelruimte oogt schoon en rook fris, enfin een goede eerste indruk.

Nadat wij uitvoerig mijn klachten hadden besproken kwam Monika met een aantal behandelopties. Na een duidelijke toelichting kwamen we uit op acupunctuur i.c.m. cupping.

Monika gaf aan dat er gemiddeld 3 behandelingen nodig zijn voordat we een oordeel zouden kunnen vellen of de ingezette behandelstrategie mogelijk het gewenste resultaat zou opleveren. Wat een verademing dat ik na de eerste behandeling al zo’n groot verschil voelde in mijn nek en boven rug. Nu zijn wij 4 behandelingen verder en ik ben geheel pijnvrij! Ik word niet meer gehinderd door (hoofd)pijn tijdens mijn werk en ben daardoor productiever. Ondanks dat zij (medische)termen benoemd waarvan ik als leek geen weet heb, probeert Monika het toch te vertalen naar lichamelijke sensaties die ik wel begrijp en dat ervaar ik als erg prettig. Het laat naar mijn mening zien dat Monika weet waar ze over praat doordat ze het mij ook kan laten voelen. Al met al ben ik erg tevreden over haar behandelingen en de resultaten die het tot heden heeft opgeleverd. Ik raad haar dan ook bij iedereen aan!

12-10-2022
Lage rugklachten

Maria, 70 jaar

Blij ben ik met de behandelingen die ik bij Monika onderga. Voor mijn lage rugklachten adviseerde zij mij acupunctuur in combinatie met massage. Daar heb ik heel veel profijt van gehad. Het is voor mij echt de moeite waard om regelmatig bij haar een behandeling te ondergaan.

Print Friendly, PDF & Email