Reacties van cliënten


 

Reacties

Vrouw, 45 jaar – Ik heb een combinatie van diepte- en shiatsu massage gehad bij Moika i.v.m. hoofdpijnklachten. Monika is een zeer betrokken en authentieke masseuse, die open en transparant is in haar benadering. Ze weet een ontspannen sfeer te creëren waarin je je op je gemak voelt en waarin alles benoemd kan worden. Ze is opmerkelijk sensitief en pakt signalen die je lijf afgeeft direct op. Deze weet ze voor je te vertalen naar aandachtspunten. Signalen worden telkens treffend geduid. Daarnaast kan ze ook goed vanuit stilte werken. De kracht van haar benadering zit hem in het verbinden van lichaamswerk met psychologie. Ze werpt telkens balletjes op tijdens de massages, waardoor je in staat wordt gesteld om je lijfelijke signalen beter te verstaan en ideeën te ontwikkelen over hoe je in je dagelijks leven beter voor jezelf en je lijf kan zorgen. Ze toont daarbij telkens veel respect voor je eigen grenzen en je houdt zelf voortdurend de regie over het behandelproces. Knopen in je lijf worden door de massages zachter en energie kan opnieuw  gaan stromen. Ze heeft een integrale aanpak, waarbij je in je hele mens-zijn wordt gezien en benaderd. Al met al heb je hier te maken met een fijn mens en echte vakvrouw.

 

Marion, 46 jaar – Met een een gevoel van benauwdheid op mijn borst door spanning opgebouwd ben ik naar massagepraktijk Moika gegaan. De massagebehandeling startte dan ook bij de borst; Monika voelde precies waar de blokkade zat en binnen no time was het gevoel van benauwdheid verdwenen en kon ik weer makkelijker doorademen. Toen ‘mocht’ ik gaan liggen en pakte ze alle de plekken die vermoeid en aangedaan waren van bovenkant rug tot aan onderkant kuiten mee. Soms pijnlijk en af en toe minder pijnlijk. Ze voelt precies aan waar de knelpunten zitten en pakt dit zorgvuldig aan. Na de behandeling voelde ik de doorstroming met name in mijn borst en benen/kuiten en voelde het als zeer bevrijdend. Met regelmaat ga ik naar Monika om het gevoel van bevrijding te ervaren.

 

Man, 81 jaar: – Lieve Monika, ik zou je laten weten, hoe ik de laatste behandeling heb ervaren.Nou, dat zit wel goed. Alleen mooie blauwe plekken in het bovenste ruggedeelte, maar ik kan me weer goed bewegen. Gisteren wel een lichte zenuwscheut naar mijn hoofd gehad, maar deze was een GROOT verschil met de scheuten van vrijdag en zaterdag jl. Na jouw laatste behandeling zei ik , dat ik me ” Senang voelde “, prettig warm of warm prettig en ik kom graag terug. De eerste behandelingen, die ik bij jou ondergaan heb, waren ook goed. Ik moet me alleen realiseren, dat ook bij mij de jaartjes gaan tellen en dat ik het kalmer aan moet gaan doen. Omdat de rug “ook nog wel eens” opspeelt, wordt dat de volgende massage, maar daar maken we nog een afspraak voor. Monika, hartstikke bedankt en tot de volgende behandeling.

 

Wouter, 45 jaar – Ik ben naar Monika gegaan met langdurige nek en schouderklachten. Monika stelde een combinatie behandeling voor van Cupping- en Dieptemassage. Ik heb nu 4 behandelingen ontvangen en mijn nek en schouders voelen een stuk losser. Bijzonder vind ik dat door de feedback van Monika en de vordering van in de behandelingen ik een veel beter beeld kreeg van de oorzaken van mijn klachten (een echte eye opener) en dit helpt mij enorm om het in de toekomst beter onder controle te houden. De behandeling is pittig maar het resultaat maakt alles goed.
Dank je Monika

 

Vrouw, 54 jaar – Met cellulitis en kou in m’n benen bij Monika gekomen. Ik krijg stevige cupping massages, soms pijnlijk, maar steeds afgestemd op wat mijn lichaam hebben kan. Monika is persoonlijk, betrokken en heeft veel ervaring als massage-therapeut. Ze kan heel precies voelen wat mijn lichaam nodig heeft. Ook bij de pijnlijke en gespannen stukken durf ik me aan haar toe te vertrouwen. Na de cupping krijg ik een Presso behandeling met Pressotherapist Eric; een warmte pak dat ritmisch kneed en weldadig aanvoelt.  Heerlijk ontspannen, na de behandeling met de cups. Na zeven behandelingen is er duidelijk verandering in m’n benen te zien en te voelen, ze worden dunner, er is weer warmte en stroming. Het is een volledige behandeling die me weer meer op de aarde heeft gezet.

 

Margret, 55 jaar – Ik had gelezen over de Eric pressotherapist en kwam zo terecht op de site van Moika. Daar kwam ik tegen dat ze ook cupping massages geeft. Hier was ik zelf al een beetje mee begonnen, maar ging niet helemaal lekker. Ik heb een vorm van lipoedeem in mijn benen. Na intake gesprek bij Moika gehad te hebben, zei ze me dat de combinatie cuppen i.c.m. de Eric pressotherapist de beste optie zou zijn. Tijdens de eerste behandeling wist en voelde  ik vooral dat Monika er alles uit probeert te halen. Geloof maar dat er bij mij veel werk te doen was/is. Het was best pijnlijk, (cuppen) maar daarna heerlijk in de Eric om de lymfe te draineren. Je voelt dat er écht iets gebeurt in je lijf. Monika heeft mijn huid, die erg verkleefd was, helemaal los gekregen. Daar ik zelf schoonheidsspecialiste ben, heeft ze me tips gegeven om zelf het cuppen thuis voort te zetten. Ik kan het lang niet zo goed bij mezelf,want Monika kan zoveel meer kracht geven bij het masseren. Kortom Monika is een zéér bewogen vakvrouw, die graag resultaten boekt!

 

Lisette, 31 jaar – Aangezien ik vaak last heb van koude voeten, heb ik een cupping-massage bij Massagepraktijk Moika gehad. Hierdoor wordt de bloedsomloop goed gestimuleerd. Het was best een pittige massage, ik werd goed onderhanden genomen door Monika! Ze voelt goed aan welke delen gevoeliger zijn dan andere en waar blokkades zitten, die plekken krijgen extra aandacht. Naderhand voelde ik me heel soepel en warm, dat bleef de dagen erna aanhouden. Ik kan de cupping-massage zeker aanraden!

 

Desiree, 49 jaar – Gisteren een massage ontvangen van Monika. Na de intake lag ik bij haar op de tafel. Ze checkte eerst mijn nek en schouders. Gaf een subtiele feedback op wat ze daar tegenkwam. Nou, die woorden waren direct raak. Mooi hoe je lichaam aangeeft welke issues er spelen in je leven. Nog fijner dat er dan iemand is, zonder oordeel, om je daar bewust van je maken.
Het voelde als een warm bad. Ze is doortastend, letterlijk. Ik denk met name door haar betrokkenheid, haar enthousiasme, dat dit het verschil is met andere masseurs die ik heb gehad.
Met de feedback die ik kreeg, ben ik de avond direct anders begonnen. Ik heb wat taken gedelegeerd en stond krachtiger op mijn benen. Het stroomde weer, wat voelbaar was in heel mijn zijn. Monika, enorm bedankt.
Tot de volgende keer… :)) Dan zou ik graag de pulsing willen proberen.

 

Marion, 43 jaar – Buiten dat ik de stevige massages en zachte pulsing-behandelingen heb mogen ervaren, beide bijzondere ervaringen; waarbij de kracht en talenten van Monika volledig tot uitdrukking komen, heb ik ook een aantal cupping-behandelingen ondergaan. Zeer effectief tegen cellulitis, al na drie behandelingen zag ik duidelijk resultaat en was de omvang van bovenbenen zichtbaar afgenomen! Heel blij mee, dank hiervoor Monika! Met andere woorden, echt een aanrader om bij Moika door Monika ‘onder handen genomen’ te worden!

 

Ilona, 50 jaar – Als fanatiek, recreant, hardloopster ontkom ik er niet aan dat ik af en toe een blessure oploop. Een van de hardnekkigste blessures is een steeds terugkerende opspelende grote bilspier (piriformus) aan de rechterkant. Voor deze blessure al verschillende behandelingen gehad. Fysiotherapie, sportarts advies, oefeningen en de laatste jaren chiropractie. Behalve deze blessure, heb ik ook de neiging om stress in mijn nek en schouders vast te zetten. Ik wilde eens wat anders proberen en kwam in contact met Monika van Massagepraktijk Moika. Tijdens de eerste massage werden vooral nek, schouders en het heupgebied aangepakt. De tweede massage behandeling werden vooral heup, bil bovenbeen meegenomen. Tijdens de derde behandeling werden rug en benen behandeld. Alle behandelingen werden afgerond met een ontspanningsmassage. Na drie behandelingen ervaar ik vooral heel veel winst als mens. Alsof het allemaal weer doorstroomt in het lichaam en in de geest. Niet alleen mijn lijf is meer ontspannen, maar er zijn ook opeens veel andere ontwikkelingen, die erg prettig zijn. De kracht van de massage van Monika, is dat zij niet alleen “masseur” is. Zij is in staat om je lichaam te lezen met haar handen. Daardoor behandelt zij precies de plekken die het meest om aandacht vragen. Hiermee ontstaat er niet alleen een fysieke ontspanning, maar gaat het ook weer stromen van binnen en komt zo ook een mentale stroom op gang. Het prachtige van Monika is, dat zij ook oog en oor heeft voor de mentale ontwikkelingen, zonder “therapeut” te worden. De term Holistisch is volgens mij het meest treffend voor de werkwijze van Monika.

 

Anne-Marie, 44 jaar – Alweer enige jaren geleden kreeg ik een tennisarm.
Door de pijn kon ik bijna niks meer met die arm, fysiotherapie en behandeling met spuiten in de Sint Maartenskliniek mochten niet baten. Omdat ik wist dat Monika zich hier graag in verdiept en zij mij al eerder verlost had van herhaaldelijk vastzittende spieren in rug, schouders en nek die een fysiotherapeut niet los kreeg heb ik haar gevraagd of zij ook eens wilde kijken of zij iets met mijn tennisarm aankon. Niet alleen dankzij haar goede theoretische kennis, haar gedrevenheid om mensen te willen en kunnen helpen, haar grote interesse, maar zeker ook door haar sterk ontwikkelde intuïtieve kwaliteiten weet zij goede resultaten te bereiken. Erg zorgvuldig maakt zij een keuze welke massage bij de klacht past. De Bindweefselmassage, Klassiekemassage, Ontspanningsmassage en Holistic Pulsing heb ik bij Monika ondergaan. Met name de Bindweefselmassage kan heftig en pijnlijk zijn, ondanks dat dit soms nodig is om herstel in werking te zetten vraagt Monika wel een pijngrens aan te geven waardoor het voor mij goed te doen was. Van mijn tennisarm heb ik al jaren geen last meer, en mocht deze toch weer eens op gaan spelen dan weet ik dat Monika weer haar best zal doen.

 

Henk, 47 jaar – Ik kom regelmatig op bezoek bij Moika. Regelmaat helpt, vooral omdat ik merk dat ik hierdoor meer klachtenvrij door het leven kan gaan. De bindweefselmassages kunnen best pittig zijn, maar soms is dat ook gewoon nodig. Je kunt echt merken dat het masseren van Monika is gebaseerd op jaren ervaring en dat het ook echt haar ‘ding’ is. Haar uitgangspunt is om iets te kunnen betekenen voor een ander, wat voor mij de inspiratiebron is geweest om ook zelf te gaan masseren. De ontvangst is altijd warm en hartelijk. Je bent bij Monika in goede handen….
Vrouw, 49 jaar – Wat zijn de massages heerlijk, nou ja soms niet als je ergens doorheen moet, maar wel nodig. Het is altijd afgestemd op mij als persoon en er wordt zeker rekening gehouden met mijn grens , maar ook de grens van mijn lichaam. Dat kan Monika feilloos aanvoelen, gouden handjes. Dat vind ik bijzonder.

 

Yasmin, 25 jaar – Ik heb 2 Holistic Pulsbehandelingen gehad bij Monika. Ik ben erg sportief maar ben helaas toch een tijd overspannen geweest. Ik merk dat ik van deze behandeling erg rustig word en ook beter kan slapen. De behandeling duurt ongeveer 45 minuten. Monika heeft een mooie ruimte met een massagetafel waar je je gelijk op je gemak voelt. Monika zelf stelt je helemaal gerust en legt de behandeling goed uit, je kunt merken dat ze precies weet waar ze mee bezig is!! De bewegingen die Monika maakt voel je door je hele lijf, een soort tinteling van je tenen tot de kruin bij je hoofd. Heel erg ontspannend en het werkt zelfs nog een paar uur door. Net of je een hele dag naar de Sauna bent geweest. Kortom echt een aanrader!  Bedankt Monika!

 

Vrouw, 56 jaar – Heb mijn eerste Holistic Pulsing behandeling gehad, wat een ervaring! Vooraf werd duidelijk uitgelegd wat de behandeling inhield. Aan het begin van de behandeling werd gevraagd welke mate van pulsing ik het prettigst vond. Nou, dat was meteen duidelijk! Heerlijk! Kan mij moeilijk ontspannen, maar op een gegeven moment voelde ik een totale ontspanning. Voor herhaling vatbaar! Bedankt Monika!

Print Friendly