Praktijk

Welkom op de website van Massagepraktijk Moika. Mijn praktijk is ontstaan vanuit betrokkenheid, interesse en zorg naar de ander. Ieder mens is uniek en heeft zijn eigen verhaal. Ieder mens reageert ook anders op een massagebehandeling. Dat vraagt dus om een unieke en persoonlijke benadering.

Massagepraktijk Moika richt zicht tijdens de behandelingen op doorbloeding, weefsel- huid- en spierconditie. Ik houd van een integrale aanpak, waarbij ik ook oog heb voor het mentale aspect. De behandelingen kunnen als volgt worden onderverdeeld: ontspanningsmassage, klachtbehandeling, pijn verlichtende behandeling, vitaliteitsbehandeling en preventieve massage.

Een ontspanningsmassage heeft een kalmerende en rustgevende werking. Het ontspant de spieren, bevordert de doorbloeding en verbetert de stofwisseling. Bij een ontspanningsmassage wordt zachter en meer aan de bewustwording van het lichaam gewerkt. Behandeltechnieken: Cupping- Energetische- Klassieke- en Shiatsu massage.

Een klachtbehandeling is erop gericht om de oorsprong van de klacht te herleiden. In overleg met de cliënt wordt het plan van aanpak opgesteld. Doordat ik meerdere massagetechnieken kan toepassen is de eerste behandeling er vooral op gericht om te kijken wat de cliënt aankan qua aanpak en wat voor de cliënt het meest prettig is. Behandeltechnieken: Bindweefsel- Cupping- Diepte- en Shiatsu massage.

Een pijn verlichtende behandeling heeft als doel om het pijngebied te ontlasten en de pijn draaglijker te maken c.q te verlichten. Het omliggende gebied wordt tijdens de behandeling meegenomen. Bijvoorbeeld bij hoofdpijn: hoofd nek en schouders worden standaard met deze behandeling meegenomen. De uitwerking van de eerste behandeling wordt voor de tweede behandeling goed doorgenomen om de juiste massagetechniek vast te kunnen stellen. Behandeltechnieken: Bindweefsel- Cupping- Diepte- Energetische- Klassieke- en Shiatsu massage.

Een vitaliteitsbehandeling is heel fijn na ziekte, langdurige blessures, burn-out en langdurige stress. Ook kan hij een positieve uitwerking hebben op chronische vermoeidheid. Deze behandeling bestaat uit de toepassing van diverse massagetechnieken om lichaam en geest weer in balans te brengen. Al na 1 behandeling kan het resultaat voelbaar zijn. Een aantal behandelingen per jaar is een investering in jezelf. Behandeltechnieken: Bindweefsel- Cupping-  Diepte- Energetische- Klassieke- en Shiatsu massage.

Een preventieve massage is voor personen die niet echt klachten of pijn ondervinden, en die graag goed voor hun lichaam willen zorgen. Tijdens deze behandeling kunnen stagnaties in een vroeg stadium ontdekt worden, waardoor één behandeling meestal voldoende is. Het is raadzaam om eens in de 3 maanden een dergelijke behandeling te ondergaan om blessures en overmatige spierspanning te voorkomen. Behandeltechnieken: Cupping- Energetische-  Klassieke- en Shiatsu massage.

De behandelingen van Massagepraktijk Moika zullen vanaf 19 november 2018 plaatsvinden in het pand van Chiropractie en Fysiotherapie Nijmegen, Hatertseweg 665 in Nijmegen. 

Wie ben ik?

Mijn naam is Monika Knispel. In 1993 besloot ik om een cursus Reiki I te gaan volgen. Met regelmaat masseerde ik familie en vrienden als ze hoofdpijn of nekklachten hadden in combinatie met Reiki. Door de leuke en positieve reacties werd mijn passie aangewakkerd.

Het gaf mij een voldaan gevoel familie en vrienden te kunnen ondersteunen om hun lichamelijke pijn wat te verlichten. Het intrigeerde mij hoe verschillend spieren kunnen reageren en vooral welke signalen geeft het lichaam en wat heeft het lichaam en de geest nodig om in balans te komen?

De behoefte om mij te verdiepen in massage werd steeds groter. In 1998 heb ik mijn cursus Klassieke massage succesvol afgerond. In de afgelopen jaren heb ik diverse cursussen gevolgd om mijn kennis te vergroten. Toen ik begon met masseren merkte ik dat cliënten tijdens de massagebehandeling emotioneel konden worden. Om mijn cliënten hierbij te kunnen ondersteunen heb ik een opleiding Psychologie gevolgd. De laatste opleiding die ik met een diploma heb afgerond is shiatsu masseur. In 2017 ben ik begonnen met de acupunctuur opleiding.

Ik werk met aandacht en vanuit betrokkenheid naar de ander.

 

Print Friendly