Behandelingen


Wanneer een behandeling?

Soms gebeurt er op emotioneel en/of rationeel vlak bij een persoon zo veel wat spierspanning oproept in het lichaam. Als deze spierspanning langere tijd aanhoudt, gaan spieren zo verkrampen waardoor de spanning zich vastzet in het lichaam. Vooral doorgaan, de gehaaste maatschappij, enz, enz, dragen ertoe bij dat de subtiele signalen van ons lichaam onopgemerkt blijven. Door het negeren van deze signalen gaat het lichaam en/of de geest uiteindelijk heftiger reageren, door uiting van bijvoorbeeld vermoeidheid, pijn, onrust en/of lusteloosheid. Bewust worden van wat het lichaam aangeeft is iets wat we veelal hebben verleerd. Iemand kan zich heel moe of gestresst voelen en als dat té lang aanhoudt dan kan dat doorwerken op het lichamelijk en geestelijk welbevinden. Mijn behandelingen zijn erop gericht om de balans tussen het lichamelijke en het geestelijke aspect te ondersteunen, waardoor de cliënt zelf in staat is weer in balans te komen.

Het is niet alleen heerlijk, maar ook raadzaam om een aantal behandelingen per jaar te ondergaan. Vergelijk een behandeling voor het lichamelijk en geestelijk welbevinden met een APK van de auto, onderhoud van het huis of de tuin. Mochten bepaalde spiergroepen dan wat gespannen zijn, dan is het meestal met één behandeling goed te behandelen. Zo wordt voorkomen dat een spiergroep echt vast gaat zitten. Vaak komen cliënten pas als ze echt klachten hebben en/of pijn ervaren. In het merendeel van de gevallen zit een bepaalde spiergroep dan al wat langer vast, wat het lastig maakt hoe het lichaam behoort te voelen in “normale” toestand. Door middel van een behandeling, al dan niet gecombineerd, voelt de cliënt waar spieren weerstand geven en waar het lichaam extra aandacht nodig heeft. Hierdoor ontstaat bewustwording. Door bewustwording is de cliënt in staat om het lichaam enigszins te ontlasten waardoor de klacht en/of de pijn in ieder geval niet verergert. In de meeste gevallen wordt er vrijwel direct na de eerste behandeling pijnverlichting en/of een ontspannen gevoel ervaren.

Het is raadzaam de huisarts of de behandelend specialist te raadplegen als er twijfel is over een behandeling.

Mochten er vragen zijn, dan kan men geheel vrijblijvend contact met mij opnemen.

Tips

Voor een optimale behandeling volgen hieronder een aantal tips:

  • Plan een behandeling op een dagdeel waarna u niet veel inspannend werk meer hoeft te verrichten. Hierdoor kunt u lekker nagenieten en het draagt bij aan een optimale uitwerking van de behandeling.
  • Neem vooraf een douche voor ontspanning , warmte en hygiëne.
  • Drink kort voor de behandeling geen koffie of frisdranken met cafeïne en koolzuur meer.
  • Drink voor en na een behandeling voldoende water om afvalstoffen af te kunnen voeren.
  • Zorg dat u wat gegeten heeft. Een lichte maaltijd is voldoende. Behandeld worden met een volle maag is onprettig.
  • Zorg dat u op tijd van huis vertrekt, zodat u onderweg rustig aan kunt doen en op tijd bent.
  • Zet voor uw eigen rust de mobiele telefoon uit.
Print Friendly